ГоловнаПолітика

Ярош запропонував амністувати мукачівських бійців в обмін на вступ ПС в армію

"Правий сектор" готує віче на Майдані заради революції

Ярош запропонував амністувати мукачівських бійців в обмін на вступ ПС в армію
Фото: Макс Левин

Глава партії "Правий сектор" Дмитро Ярош запропонував владі варіант вирішення конфлікту, який виник у Мукачевому.

За його словами, влада може амністувати бійців "Правого сектору", які відкрили стрілянину в місті, в обмін на вступ ПС у Збройні сили України.

"Ми готові зробити крок на зустріч державі, перейти до складу Збройних сил на тих умовах, які я озвучував, чому б не зробити амністію цим людям... Усі наші хлопці воювали і готові далі воювати. Вони могли б кров'ю змити ту провину, яка на них лежить, а саме, що піддалися на провокацію", - сказав Ярош на брифінгу.

Крім того, Ярош анонсував надзвичайний з'їзд ПС наступного тижня.

"Ми ініціюємо проведення надзвичайного з'їзду "Правого сектору" наступного тижня тут, у Києві, де ухвалять рішення щодо подальшої нашої діяльності", - повідомив він.

Акції ПС у формі пікетування державних і адміністративних будівель в регіонах закінчилися і продовжаться в іншому форматі, додав Ярош.

"Правий сектор" має намір провести віче на Майдані, кінцевою метою яких Ярош декларує "революцію".

"Як ви бачите, партія "Правий сектор" не ініціює будь-якого кровопролиття... Але при цьому ми розуміємо, що без революційних перетворень у державі не обійдеться, і докладемо максимум зусиль, щоб ці революційні перетворення відбувалися мирним чином", - зазначив Ярош.

Разом з тим, керівник "Правого сектору" заявив, що не схвалює застосування зброї бійцями ПС у Мукачевому. Втім, Ярош вважає, що вони мусили це зробити.

Нагадаємо,

Україна зобов'язалася перед Заходом формалізувати добровольчі формування, тобто включити їх до складу офіційних військових підрозділів. Переговори про вступ військового підрозділу ПС у ЗСУ ведуться вже кілька місяців, однак успіхом не увінчалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram