ГоловнаПолітика

Мін'юст готує запуск реєстру корупціонерів

Першу спробу запустити реєстр робила ще Олена Лукаш

Мін'юст готує запуск реєстру корупціонерів
Фото: comments.ua

Міністерство юстиції з наступного тижня в тестовому режимі запускає реєстр корупційних правопорушників.

Як передає "Інтерфакс-Україна", демоверсію цього реєстру презентував у четвер на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, інформація з реєстру буде доступна на підставі запиту на прізвище, вид покарання або посаду корупціонера. Інші персональні дані до реєстрів вноситися не будуть.

Міністр юстиції повідомив, що в даний час до реєстру корупціонерів інформацію вносять вручну, і поскаржився, що Державна судова адміністрація не синхронізує дані з Мін'юстом.

"Ми зверталися до Державної судової адміністрації, щоб вони синхронізували дані, але, на жаль, відповіді не отримали. У мене прохання: якщо комітет рекомендує це Державній судовій адміністрації, це зняло б проблему, щоб не вносити інформацію вручну", - сказав Петренко.

Після закінчення засідання прийнято рішення звернутися з відповідним запитом до Державної судової адміністрації.

Крім того, Мін'юст анонсував запуск через 10 днів онлайн-сервісу про послуги РАГСу. Ці онлайн-сервіси дозволять в електронному режимі отримувати відповідний документ з РАГСу, а також оформляти заявки на надані ними послуги.

Нагадаємо, це не перша спроба запустити реєстр про корупціонерів. Ще при Олені Лукаш Мін'юст запускав реєстр з 1 січня 2014 року. Зараз цей ресурс все ще доступний, хоча з сайту Мін'юсту банер з посиланням на нього зник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram