ГоловнаПолітика

Мін'юст оголосив про створення Будинку юстиції в Одесі

Адміністративні послуги в Україні почнуть надавати за грузинським зразком

 Мін'юст оголосив про створення Будинку юстиції в Одесі
Фото: psh.gov.ge

В Одесі відкриють перший в Україні Центр надання адміністративних послуг. Це пілотний проект, який Міністерство юстиції здійснюватиме разом з місцевою владою і який дозволить жителям регіону швидко і без хабарів отримувати необхідні довідки.

Меморандум про створення центру було підписано в понеділок міністром юстиції Павлом Петренком, головою Одеської ОДА Михеїлом Саакашвілі, мером Одеси Геннадієм Трухановим і представником благодійної організації "Фонд Східної Європи" Віктором Ляхом, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"В Одесі відкривається перший в Україні найбільш технічний і професійний Центр надання адміністративних послуг. Українець зможе тут відпочити і отримати якісну послугу, а не стикатиметься з бюрократією, чергами і нахабством. Це буде та модель, яка має працювати по всій країні", - заявив міністр Павло Петренко.

При цьому він підкреслив, що міністерство починає цей проект на випередження, бо під нього ще не готове законодавство для передачі реєстраційних функцій Міністерства юстиції місцевим органам влади, нотаріусам і акредитованим банкам та забезпечить ліквідацію черг і корупційних проявів.

Нагадаємо, що схожі управління були створені в Грузії при президенті Саакашвілі. В одній будівлі працює близько 300 різних сервісів, які дозволяють без черги отримати паспорт, зареєструвати підприємство і навіть оформити шлюб. Середній час перебування людини в управлінні - п'ять хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram