ГоловнаПолітика

Саакашвілі розігнав два відділи Одеської ОДА

Губернатор візьме на роботу громадських працівників

Саакашвілі розігнав два відділи Одеської ОДА
Фото: www.golos.md

Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі оголосив про звільнення всіх співробітників двох підрозділів обладміністрації.

Про це він повідомив керівників управління взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи, запобігання та виявлення корупції, а також відділ внутрішнього аудиту в п'ятницю, 3 липня, інформує УНІАН.

На зустрічі глави підрозділів представили звіти про роботу за 2015 рік, після чого Саакашвілі заявив, що вони "взагалі нічого не роблять". Він піддав критиці, зокрема, те, що в доповідях відділів відсутні конкретні факти розкритих порушень.

"Ми будемо спиратися на громадськість, знайдемо досвідчених аудиторів, бухгалтерів та інших фахівців, які займуться цими питаннями замість недбайливих чиновників", - сказав губернатор. Він підкреслив, що довіряє представникам громадянського суспільства більше, ніж діючим главам відділів, і пообіцяв створити "комітет з 10 осіб, які займатимуться контролем і аудитом". При цьому Саакашвілі запропонував жителям Одеси "в найближчий тиждень назвати цих людей".

На зустрічі з главами підрозділів губернатор також заявив, що у нього є інформація про можливий факт корупції в екологічному департаменті ОДА. "Нещодавно говорив з інвесторами, які скаржаться на екологічний департамент. Йдеться про 880 мільйонів доларів інвестицій в Одесу", - повідомив Саакашвілі. За його словами, інвесторам "без будь-яких пояснень вже тривалий час" не видають дозвіл і при цьому "абсолютно прозоро натякають на хабар".

Нагадаємо, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі був призначений губернатором Одеської області 30 травня 2015 року. Перед цим він отримав громадянство України. На церемонії вручення посвідчення губернатора Саакашвілі пообіцяв масштабні кадрові перестановки в керівництві регіону. У числі завдань він назвав також контроль витрачання бюджетних коштів і залучення інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram