ГоловнаПолітика

Позачергові місцеві вибори можуть відбутися у 2017 році

Влада не встигає ухвалити зміни до Конституції

Позачергові місцеві вибори можуть відбутися у 2017 році
Фото: Надано Олександром Федоренко

У 2017 році можуть відбутися позачергові місцеві вибори. Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, який також очолює Конституційну комісію.

"Я вважаю, що важливо було б зараз провести місцеві вибори, передбачені Конституцією, а далі за два роки передбачити перехідний період, внести зміни до законодавства, а це понад 150 законів, які потребують змін, і це вимагає часу. А через, наприклад, два роки, провести ще одні позачергові місцеві вибори", - сказав він на брифінгу в четвер.

Він також підкреслив, що проведення позачергових виборів сприятиме прагненню політиків на місцях працювати таким чином, щоб через два роки знову переобратися на свої посади.

Нагадаємо, що у вівторок про необхідність провести позачергові вибори заявив прем'єр Арсеній Яценюк. Він пояснив, що влада не встигає провести конституційні зміни щодо децентралізації.

17 червня робоча група Верховної Ради завершила підготовку змін до Конституції в частині децентралізації. 19 червня глава парламенту Володимир Гройсман відвіз проект на аналіз Венеціанської комісії. Висновок європейських експертів очікується вже цієї п'ятниці.

Внесення змін до Конституції вимагає голосувань на двох сесіях парламенту.

Поточна сесія завершується в середині липня, наступна почнеться на початку вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram