ГоловнаПолітика

Константіновський вийшов із "Народного фронту" (оновлено)

Прем'єрська фракція скоротилася до 81 депутата.

Константіновський вийшов із "Народного фронту" (оновлено)
Фото: Макс Левин

Нардеп В'ячеслав Константіновський, якого обрали в мажоритарці у Києві, вийшов із фракції "Народний фронт", яка в результаті цього скоротилася до 81 депутата.

За словами депутата, таке рішення у нього "назрівало давно".

"Під час голосувань мене ніхто не примушував і на мене ніхто не тиснув... Взагалі, тиснути на мене досить складно, просто просили підтримувати фракційну дисципліну", - написав Константіновській у Фейсбуці.

Він також зазначив, що швидкість та порядок подання більшості законопроектів не дозволяють зрозуміти всі нюанси майбутнього закону, щоби сформувати чітку і професійну позицію. На думку депутата, така система в Раді побудована свідомо, щоб "підвищити керованість звичайними членами фракцій" і не допустити реальних дискусій.

"Все це сприяє кулуарним домовленостям між зовсім невеликими групами людей в парламенті і дає можливість маніпулювати голосами звичайних членів фракцій. Ставши депутатом, я вперше у житті опинився в ситуації, коли хтось вирішує за мене, як мені чинити, і не пояснює чому", - написав нардеп.

Константіновський заявив, що все, що йому вдалося зробити для своїх виборців і для армії, він міг би робити і не як народний депутат. "Достатньо було просто витрачати свої гроші. Вихід із фракції дозволить мені самому приймати рішення, не порушуючи "фракційну дисципліну", - зазначив він.

Одночасно нардеп Євген Мураєв, обраний в окрузі в Харківській області, увійшов у фракцію Опоблоку, збільшивши її до 43 осіб.

Також поповнилися фракції "Самопоміч" (до неї увійшов "списковик" Любомир Зубач, який замінив Владислава Воскресенського, котрий відмовився від мандата) і "Батьківщина" (її поповнив "списковик" Валерій Дубіль, котрий замінив Дмитра Шлемка). "Самопоміч" тепер налічує 31 депутата, "Батьківщина" - 19.

Заяви депутатів зачитав на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради віце-спікер Андрій Парубій.

Нагадаємо, що Константіновського згадували серед депутатів, до яких можуть застосувати процедуру скасування імунітету. Депутат, який є відомим київським ресторатором, відомий своїм передвиборним слоганом "Продав ролс-ройс, пішов в АТО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram