ГоловнаПолітика

Чеботар не з'явився на допит

Колишній заступник міністра проходить у кримінальній справі про прослуховування як свідок

Чеботар не з'явився на допит
Сергей Чеботарь
Фото: МВД Украины

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар не з'явився на допит, призначений на понеділок. Про це розповів начальник Головного управління нагляду у кримінальних провадженнях Генпрокуратури Юрій Севрук, пише "Інтерфакс-Україна".

"Щодо Чеботаря, кримінальне провадження, в якому якимось чином фігурує пан Чеботар, безумовно, розслідується. Ми пам'ятаємо той факт, коли у нього в кабінеті виявили прослуховувальні пристрої. Наразі жодного повідомлення про підозру Чеботарю не було", - сказав Севрук. За його словами, Чеботар поки що проходить у справі як свідок.

Водночас Севрук підкреслив, що на понеділок Чеботар мав з'явитися в ГПУ на допит, але проігнорував виклик. "Ми з'ясуємо причини, вживемо заходів, застосовних щодо свідка", - повідомив прокурор.

Нагадаємо, Чеботар кілька днів тому пішов у відставку після скандалу з журналістами. Наприкінці квітня біля будинку під Києвом, який, як пізніше з'ясувалося, належить дочці Сергія Чеботаря, напали на знімальну групу телеканалу ZIK. Як стверджують журналісти, нападниками виявилися зять Чеботаря Олег Поліщук і його бізнес-партнер Сергій Гаврилко. Сам Чеботар довгий час заперечував, що маєток належить його родині, але пізніше визнав, що будинок записаний на дочку.

22 травня в аеропорту "Бориспіль" йому вручили повістку на допит, після чого Чеботар полетів з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram