ГоловнаПолітика

Україна просить ЄС визначити терміни та умови запровадження безвізового режиму

Порошенко розповів, що в травні відбудеться зустріч високого рівня, на якій розроблять документи до саміту в Ризі

Україна просить ЄС визначити терміни та умови запровадження безвізового режиму

Україна просить Європейський Союз визначити терміни та умови запровадження безвізового режиму для українців.

Про це Президент Петро Порошенко сказав в інтерв'ю телеканалу СТБ.

"Я попросив, щоб була відверта і чесна розмова щодо ризького саміту, і відверта і чесна розмова полягала у наступному: дайте дату, з якої ви готові вводити (безвізовий режим), наприклад 1 січня 2016 року, дайте вичерпний перелік кроків, які має здійснити Україна", - заявив він.

За словами Порошенка, сторони домовилися про те, що між візитом в Україну (12 травня) оціночної місії ЄС з аналізу виконання плану дій щодо запровадження безвізового режиму і самітом ініціативи "Східне партнерство" в Ризі (Латвія) 21-22 травня, відбудеться зустріч високого рівня, на якій буде розроблено підготовчі документи до саміту.

Нагадаємо саміт "Східного партнерства" в Ризі заплановано на 21-22 травня. Раніше і Президент України Петро Порошенко, і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово заявляли про надії отримати на Ризькому саміті від ЄС рішення надати Україні безвізовий режим.

Водночас посол Євросоюзу Ян Томбінський заявив, що Україна не отримає безвізовий режим з країнами ЄС на саміті в Ризі, оскільки на це рішення немає часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram