ГоловнаПолітика

У Кремлі спростували згоду Путіна на відправку миротворців на Донбас

Пєсков заявив, що прес-служба Порошенка поширила неправду

У Кремлі спростували згоду Путіна на відправку миротворців на Донбас
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

У Кремлі назвали хибним твердження Києва про те, що президент РФ Володимир Путін нібито погодився на участь миротворців у вирішенні ситуації на Донбасі.

Про це заявив прес-секретар голови держави Дмитро Пєсков, коментуючи озвучену прес-службою президента України інформацію, пише ТАСС.

"Ні, це неправда", - сказав Пєсков.

"Річ у тому, що ніколи російська сторона не заперечувала ідею миротворців, але й погодитися на неї ні російська сторона, ні інша країна, що гарантує Мінські угоди, не може, тому що на це передусім повинні дати згоду сторони конфлікту - тобто а: Київ і б: Донбас", - пояснив представник Кремля.

У Кремлі вважають, що до виконання всіх пунктів мінських домовленостей порушувати інші питання, що стосуються вирішення конфлікту на Донбасі, завчасно, повідомив Пєсков.

Він звернув увагу, що існує підписаний і представниками Києва, і представниками Донбасу, а також гарантований Росією, Францією і Німеччиною текст мінських домовленостей, "де викладено конкретні пункти".

"До того, як ці конкретні пункти будуть виконані, порушувати інші питання ми вважаємо абсолютно неправильним", - наголосив представник Кремля.

Також Пєсков звернув увагу, що зараз свою місію в регіоні конфлікту повинна виконати ОБСЄ.

Раніше прес-служба Президента України, коментуючи переговори лідерів "нормандської четвірки", повідомила, що Росія згідна на розміщення миротворчого контингенту в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада ухвалила звернення до ООН і ЄС про допуск миротворців в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram