ГоловнаПолітика

Клімкін обіцяє завершити реформи для безвізового режиму з ЄС до кінця року

Міністр перебуває в Брюсселі.

Клімкін обіцяє завершити реформи для безвізового режиму з ЄС до кінця року
Фото: скриншот с ютуба

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна працює над виконанням усіх реформ, необхідних для отримання права на безвізовий режим із Європейським Союзом для українських громадян, до кінця цього року. Про це він написав у Twitter.

Він також іще раз запевнив, що в Угоді про асоціацію України і ЄС «кожна буква і символ угоди працюватиме з 1 січня 2016 року без змін».

У понеділок, 18 травня, Клімкін був у Брюсселі, де взяв участь у зустрічі з колегами з країн-членів Євросоюзу, під час якої йшлося, серед іншого, про перспективи безвізового режиму, а також узяв участь у консультаціях між ЄС, Україною і Росією з приводу занепокоєнь Москви через запровадження Угоди про асоціацію України та ЄС.

Нагадаємо, саміт "Східного партнерства" в Ризі заплановано на 21-22 травня. Раніше і президент України Петро Порошенко, і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово заявляли про надії отримати на Ризькому саміті від ЄС рішення надати Україні безвізовий режим. Водночас посол Євросоюзу Ян Томбінський заявив, що Україна не отримає безвізовий режим із країнами ЄС на саміті в Ризі, оскільки на це рішення немає часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram