ГоловнаПолітика

Литовський міністр має рідню в Івано-Франківську

Юозас Олекас бував на Західній Україні в 5-6 років.

Литовський міністр має рідню в Івано-Франківську
Юозас Олекас
Фото: melkon.lv

В Івано-Франківську міністр оборони Литовської Республіки Юозас Олекас зізнався, що не вперше відвідує місто: на Прикарпатті в нього живуть двоюрідні брати.

Про це міністр повідомив в Івано-Франківську під час офіційної зустрічі в облдержадміністрації, повідомляє Укрінформ.

«Я розкрию невеличку таємницю. Я не вперше в Івано-Франківську. Тут я бував ще маленьким, у віці 5-6 років. Я і мої двоюрідні брати народилися в Сибіру, за Красноярськом. Ми повернулися до Литви, а вони - в Івано-Франківську область. Через деякий час ми зустрічалися, гостювали в них», - розповів Юозас Олекас.

Він зазначив, що поки що не встиг побачити, як змінилося місто. Втім знає, що російська агресія змінила всі регіони України. Українцям, говорить Юозас Олекас, Литва готова простягнути дружню руку допомоги, бо розуміє, що країна «бореться не тільки за свою свободу, але й свободу і майбутнє всієї Європи».

«Те, що ви переживаєте зараз, ми пройшли 25 років тому, в 90-х. Тоді теж російські, ще радянські, танки проїхалися вулицями Литви. Тоді ми втратили 14 осіб, тепер ви втрачаєте тисячі. Ви обрали ті цінності, які ми цінуємо і намагаємося зберегти. Тому зробимо все, що в наших силах, щоб ви подолали цей непростий шлях», - запевнив Юозас Олекас.

Нагадаємо, міністр національної оборони Литовської Республіки Юозас Олекас брав участь у відкритті XV Міжнародного тижня в Києві "НАТО після Уельського саміту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram