ГоловнаПолітика

Заступник генпрокурора порушив справу проти того, хто запропонував йому $10 млн хабара

Давид Сакварелідзе спершу не повірив у серйозність хабара через велику суму

Заступник генпрокурора порушив справу проти того, хто запропонував йому $10 млн хабара
Фото: Макс Требухов

Заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що стосовно людини, яка запропонувала йому хабар у розмірі 10 млн доларів за прикриття незаконної схеми, порушено кримінальну справу.

Про це він сказав в інтерв’ю "5 каналу", відповідаючи на відповідне запитання.

"Так, справу порушено. Моє питання буде дуже коротким, щоб не дати можливість тим, хто на цьому спекулює, ледарям, авантюристам, або просто тим, хто хотів би (прокуратуру. - Ред.) "капіталізувати". Треба звикати до щирості прокурорів та посадових осіб", - сказав Сакварелідзе.

При цьому він відмовився повідомити деталі цієї порушеної справи, однак зізнався, що спершу не повірив у серйозність пропозиції хабара - через саму суму. "Я думав, що хтось перевіряє, наскільки це реально, що грузини продаються в Україні", - сказав він.

Сакварелідзе також зазначив, що його керівництво поставилося "абсолютно нормально" до порушення справи. Заступник генпрокурора підкреслив, що кожен такий факт, навіть найбільш неправдоподібний, має бути розслідуваний.

Раніше в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" Давид Сакварелідзе заявив, що йому запропонували 10 млн доларів хабара за прикриття незаконної бізнес-схеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram