ГоловнаПолітика

Клюєва більше не підозрюють у причетності до вбивств на Майдані

Колишньому голові АП інкримінують тільки розгін студентів 30 листопада.

Клюєва більше не підозрюють у причетності до вбивств на Майдані
Фото: zn.ua

Генеральна прокуратура підтвердила слова Віктора Шокіна, який в інтерв'ю LB.ua заявив, що у справі Андрія Клюєва змінено кваліфікацію.

Як повідомляє "Тиждень", колишнього голову Адміністрації президента більше не підозрюють у причетності до вбивств на Майдані, за які Клюєва оголошували в розшук у березні 2014 року (стаття 115 КК). Тепер йому закидають тільки розгін студентів 30 листопада 2013 року (Стаття 340 КК).

"У зв'язку з тим, що протягом досудового розслідування не було отримано доказів про причетність Клюєва А.П. до скоєння масових убивств мітингувальників у центральній частині міста Києва у січні-лютому 2014 року, 23.05.2014 р. повідомлення про підозру Клюєву А.П. змінено, винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ст. 340 КК України за фактом перешкоджання проведенню зборів, мітингів, які проходили 30.11.2013 року на Майдані Незалежності в Києві", - йдеться у відповіді ГПУ на запит видання.

Фото: tyzhden.ua

Нагадаємо, що влітку минулого року у зв'язку зі зміною кваліфікації справи Клюєва тимчасово знімали з розшуку. Шокін в недавньому інтерв'ю LB.ua заявив, що вже звільнив з ГПУ осіб, які зняли соратника Януковича з розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram