ГоловнаПолітика

Геращенко заявив про необхідність зняти недоторканність із судді Волкової

Це може відбутися найближчим часом, вважає Геращенко

Геращенко заявив про необхідність зняти недоторканність із судді Волкової
Фото: nfront.org.ua

Радник міністра внутрішніх справ, депутат Верховної Ради Антон Геращенко (фракція "Народний фронт") заявляє про необхідність зняття суддівської недоторканності з судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, підозрюваної в незаконному звільненні з-під варти екс-командира спецроти "Беркута" Дмитра Садовника.

Про це він сказав в ефірі політичного ток-шоу "Шустер Live".

"На сьогодні під вартою перебувають 4 екс-беркутівці. Одного - Садовника - випустила на волю суддя Волкова. Щодо неї є кримінальна справа, думаю, найближчим часом будемо знімати з неї суддівську недоторканність", - заявив він.

Також він виступив за необхідність ретельного і невідкладного розгляду кримінальних справ стосовно колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", підозрюваних у розгоні учасників масових акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві.

Як повідомлялося, 27 лютого прокуратура Києва передала до суду звинувачення проти судді Волкової, підозрюваної в незаконному звільненні з-під варти екс-командира спецроти "Беркута" Дмитра Садовника.

27 грудня Вища кваліфікаційна комісія суддів усунула з посади суддю Волкову і суддю Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергія Вознюка.

Волкова своїм рішенням наприкінці вересня 2014 року звільнила з-під варти Садовника, підозрюваного у розстрілі 39 активістів Євромайдану.

3 жовтня Садовник утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram