ГоловнаПолітика

Посол пояснив, чому Польща ускладнила процедуру видачі віз українцям

Торік Польща видала українцям понад 800 тис. віз.

Посол пояснив, чому Польща ускладнила процедуру видачі віз українцям

Ускладнення процедури видачі польських віз українцям було ініціативою Європейського Союзу. При цьому керівництво Польщі всіляко намагалося перешкоджати такому нововведенню.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні Генрік Литвин, повідомляє «Апостроф».

«Наприкінці минулого року ми дійсно ввели розширений список документів, необхідних для отримання візи. Але при цьому варто враховувати той факт, що Польща була останньою країною шенгенської групи, яка пішла на такий крок. Це частина політики єдності позиції Європейського Союзу. Ми в цьому випадку перебували в меншості, оскільки не вважали це необхідним. Зрештою, відповідне рішення було прийнято», - заявив він.

При цьому Литвин наголосив, що навіть враховуючи такий крок, Польща залишилася лояльною до нашої держави: «Минулого року ми збільшили кількість віз, які отримали громадяни України. Цифра становила понад 800 тис. віз. Це чи не на половину більше, ніж сумарно дають усі європейські консульства. Це і є доказом того, що доброзичлива політика Польщі щодо України триває. Ми ставимося до цього так, щоб Євросоюз був відкритим для українців».

Нагадаємо, ЄС виключив надання Україні безвізового режиму на саміті "Східного партнерства" в Ризі в травні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram