ГоловнаПолітика

"Удар" планує самостійно брати участь у місцевих виборах

В АП думають про те, як перенести прийдешні вибори

"Удар" планує самостійно брати участь у місцевих виборах
Фото: klichko.org

Партія "Удар" Віталія Кличка, депутати якої у ВР сьогодні є членами фракції Блоку Петра Порошенка, розглядає можливість самостійної участі в місцевих виборах.

Про це йдеться в тексті шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної «Команда влади: тест на міцність».

Як відомо, місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня. При цьому у владі вже анонсували проведення їх після прийняття нової Конституції. Конституційну комісію вже створено, однак не факт, що до осені проголосують нову версію Основного закону, - наголошено в тексті. Наявність трьох сотень голосів "за" - під великим питанням.

"Тому у зведеній команді влади (читай: не тільки у БПП, не в них самих рейтинг падає) всерйоз подумують над тим, щоб місцеві перенести. В ідеалі - на рік. Під яким-небудь "поважним" приводом. Війна там, економічна криза, нашестя сарани. Заковика лише в тому, як такий маневр обґрунтувати юридично.

Решта суб'єктів політичного процесу - крім політсили Президента і "Народного фронту" - дуже сильно будуть протестувати проти "відстрочки". Включно з "Ударом", який зараз - частина БПП, але не дуже задоволений цим становищем і на місцевих має намір грати самостійну гру. Не кажучи про "Батьківщину" і "радикалів", які топчуться на одному електоральному полі. Тим паче - "Самопоміч", що із задоволенням з'їсть електорат соратників Порошенка і Яценюка. Плюс - гравці регіонального масштабу, які часто на місцевих поводяться більш ніж активно, розраховуючи отримати так "трамплін" у "велику політику" (як тут не згадати анонси Геннадія Корбана).

І само собою Опозиційний блок. Для якого своєчасне проведення місцевої кампанії - інтерес номер один", - акцентовано в матеріалі.

"Окрім Опоблоку, в парламенті існують ще групи Хомутинніка і Єремєєва, у складі яких чимало колишніх регіоналів. Плюс - люди Коломойського, Фірташа, Ахметова, розосереджені по різних фракціях і групах. У всіх великих олігархів - свої порахунки з владою. У когось - більші, у когось - менші, але відстрочка місцевих виборів нікому з них точно не вигідна", - підкреслює автор, описуючи наявні в парламенті лінії конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram