ГоловнаПолітика

Меркель закликала ЄС дотримуватися єдиної позиції щодо Росії

Канцлер Німеччини переконана, що Європа зможе вплинути на РФ

Меркель закликала ЄС дотримуватися єдиної позиції щодо Росії
Фото: dyvys.in

Країни Європейського Союзу мають дотримуватися узгодженої позиції і консультуватися між собою, перш ніж робити які-небудь кроки стосовно Росії у зв'язку з українською кризою.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Фінляндії Александером Стуббом у Гельсінкі, передає "Німецька хвиля".

"Якщо ЄС і надалі дотримуватиметься єдиної лінії, то ми зможемо вплинути на Росію", - підкреслила Меркель.

Глава уряду Німеччини також підкреслила, що ЄС має підтримати країни, залежні від постачання енергоносіїв з Росії. За словами Меркель, для цього створюється єдиний європейський енергоринок, де одні країни зможуть отримувати енергоносії з інших країн - членів ЄС.

"Таким чином, ситуація, коли та чи інша держава залишилася б без тепла і світла, більше не має повторитися. Нам потрібно прагнути не тільки мати узгоджену позицію, а й розуміти, що інтереси окремих країн однаково важливі", - заявила Меркель.

Водночас вона зазначила, що Німеччина розраховує повернутися до хороших економічних відносин з Москвою. За її словами, Європа не хоче збройної боротьби, тому й було введено економічні санкції.

Нагадаємо, раніше Меркель заявила, що ЄС не планує скасовувати санкції проти Росії доти, поки мінські угоди не виконуватимуться в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram