ГоловнаПолітика

Луценко: Конституція не дозволяє відкласти місцеві вибори

Депутат не бачить законодавчого інструменту для відстрочки виборів на місцях.

Луценко: Конституція не дозволяє відкласти місцеві вибори
Фото: Макс Требухов

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що не виступає за перенесення місцевих виборів. Про це він заявив кореспонденту LB.ua після Національного Експертного Форуму, який організував Інститут Горшеніна.

Луценко зазначив, що якщо Конституційна комісія, створена президентом, встигне напрацювати зміни з приводу децентралізації влади, то парламент може прийняти їх до місцевих виборів.

"Я особисто підтримую саме таку черговість: зміни до Конституції, нові повноваження самоврядування, а потім місцеві вибори. Але це не означає мого бажання перенести вибори, тому що термін їхнього проведення передбачено нормами Конституції. Хто може їх скасувати? Зараз у деяких виданнях з'явилися спекуляції, що деякі політики, в тому числі БПП, в тому числі Луценко, хочуть перенести місцеві вибори. Якби ще хтось із цих авторів сказав, як це зробити", - додав він.

Читайте: Команда влади: тест на міцність

На запитання, чи вистачить голосів у сесійній залі для ухвалення змін до Конституції, Луценко відповів так: "На це питання можна відповісти, коли побачимо, які зміни до Конституції пропонуються. Теоретично, так. Коаліція складається з 302 депутатів, певна частина позакоаліційних депутатів також готова голосувати, це мінімум 50 депутатів. Але все залежить від того, які це будуть зміни".

Нагадаємо, 18 лютого спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав розпорядження про створення експертної групи для підготовки нового закону про місцеві вибори. Місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2015 року. До цього часу влада хоче внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram