ГоловнаПолітика

ЗВЕРНЕННЯ колективу Інституту Горшеніна, порталу LB.ua до колег-журналістів, головних редакторів та власників інтернет-ЗМІ

Працівників ЗМІ закликають захистити український інформаційний простір

ЗВЕРНЕННЯ колективу Інституту Горшеніна, порталу LB.ua до колег-журналістів, головних редакторів та власників інтернет-ЗМІ

Нині Україна активно протидіє зовнішній військовій агресії, на полях боїв наші воїни мужньо захищають нашу Батьківщину. Але Україна також перебуває під впливом інформаційної агресії, на яку сторона, що нападає, витрачає величезні ресурси, та інформаційна війна ведеться з не меншою запеклістю, ніж артобстріли і танкові атаки на полі бою.

Одним з інструментів інформаційної та пропагандистської війни є інтернет-ЗМІ. Кількість ботів країни-агресора, які коментують на сторінках українських інтернет-ресурсів, безпрецедентна. За допомогою коментарів сіються панічні настрої в суспільстві, розпалюється міжнаціональна ворожнеча, дискредитується українська влада, здійснюється вкидання дезінформації військового і політичного характеру.

Рік тому ми ухвалили рішення вимкнути функцію коментування під матеріалами порталу LB.ua. Для нас стало очевидним, що функція коментування матеріалів на сайті втратила свій початковий сенс - вільний обмін думками між читачами, який би доповнював зміст кожного тексту. Побоювання редакторів, що це вплине на відвідуваність ресурсу, не виправдалися - свою аудиторію ми зберегли. Обговорення матеріалів було перенесено в соціальні мережі та орієнтовано на сфокусовану аудиторію.

Закликаємо всі українські інтернет-ЗМІ ТИМЧАСОВО, на період війни, вимкнути можливість коментування матеріалів на своїх ресурсах. Таким чином ми частково захистимо наш інформаційний простір від пропагандистської та інформаційної агресії.

Сподіваємося, що нашу ініціативу з розумінням приймуть колеги і вона отримає підтримку в РНБО та Міністерстві інформаційної політики.

З повагою,

колектив Інституту Горшеніна та порталу LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram