ГоловнаПолітика

Радбез ООН у понеділок проведе ще одне засідання щодо України

Позачергова зустріч пов'язана з обстрілом бойовиками Маріуполя

Радбез ООН у понеділок проведе ще одне засідання щодо України
Фото: un.org

Позачергове засідання Ради Безпеки ООН з приводу ситуації на Донбасі відбудеться в понеділок.

Зустріч призначено на 15:00 (22:00 за київським часом), і пройде вона у відкритому форматі, повідомляє агентство AP.

Ініціатором скликання позачергової зустрічі виступила Литва, яка є непостійним членом Радбезу. Засідання пройде у відкритому режимі, що передбачає участь і промови представників України.

Зустріч відбудеться через різке загострення ситуації на Донбасі. Уранці в суботу обстріляли Маріуполь, загинули 30 людей, близько 100 людей отримали поранення. Місія ОБСЄ опублікувала звіт про огляд місць обстрілів, у якому сказано, що мікрорайон Східний обстріляли із систем залпового вогню "Ураган" і "Град" із територій, підконтрольних бойовикам.

Радбез ООН у суботу погоджував заяву голови з приводу обстрілу Маріуполя, однак прийняти її не вдалося. Росія заблокувала заяву через те, що в ній засуджують деякі висловлювання лідерів сепаратистів, які суперечать мінським угодам про перемир'я.

Ситуацію в Україні РБ ООН обговорювала минулого тижня - 21 січня. Засідання також скликали з ініціативи Литви, і проходило воно у відкритому форматі. На ньому був постпред України Юрій Сергєєв. Жодних підсумкових документів після зустрічі не ухвалили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram