ГоловнаПолітика

Дату перемовин у Мінську ще не визначено, - МЗС

Україна розраховує, що "режим тиші" все ж почнеться сьогодні

Дату перемовин у Мінську ще не визначено, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Конкретну дату засідання тристоронньої контактної групи в Мінську поки що не визначено. Таку заяву зробив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі "5 каналу".

"Ми працюємо над тим, щоб зустріч відбулася, щоб зробити ще один крок на виконання мінських домовленостей. Дуже важливо зрозуміти, що мета цієї зустрічі - саме виконання домовленостей. Але як і в багатьох інших випадках, тут ситуація - сидимо і дмухаємо на воду. Тому що дуже багато спроб щось змінити, переграти", - сказав Кулеба.

Посол також зазначив, що ймовірність самої зустрічі вкрай висока, а от визначити її дату поки що дуже важко.

Таку саму думку висловив і начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. В ефірі телеканалу ICTV Вовк заявив, що тристороння контактна група, швидше за все, зустрінеться в п'ятницю, 12 грудня.

Вовк висловив особисту думку, що з вівторка, 9 грудня, розпочнеться "день тиші" і принаймні важке озброєння не стрілятиме. "Я впевнений, що "день тиші" триватиме до 12 грудня, коли він буде закріплений відповідними документами", - сказав чиновник.

Нагадаємо, перенести переговори зажадали терористи ДНР, які нібито "не готові вирішити всі питання" сьогодні.

У порядку денному очікуваних переговорів - припинення вогню та відведення артилерії, а також обмін полоненими. Крім того, бойовики хочуть домогтися від України скасування рішення РНБО, яке відрізало Донбас від центрального фінансування, а також про запровадження положень законів про особливий статус регіону й амністію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram