ГоловнаПолітика

Кабмін створив Національну суспільну телерадіокомпанію

Структурі передали активи держтелерадіокомпаній

Кабмін створив Національну суспільну телерадіокомпанію

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про створення публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України".

Згідно з відповідною постановою, 100% ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" належить державі.

Також встановлено, що статутний капітал товариства формується за рахунок майна Національної телекомпанії ("Перший канал"), Національної радіокомпанії, державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення", держтелерадіокомпанії "Культура", обласних державних телерадіокомпаній, державної телерадіомовної компанії "Крим", державних організацій "Київська державна регіональна телерадіокомпанія", "Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія", Криворізька регіональна державна телерадіокомпанія "Криворіжжя", "Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія "Сіверська" та Української студії телевізійних фільмів "Укртелефільм", які ліквідуються.

Повноваження з управління корпоративними правами держави щодо суспільства виконує Державний комітет телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада ухвалила Закон "Про Суспільне телебачення і радіомовлення". За законом, Кабінет Міністрів має утворити юридичну особу публічного права "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НГТУ). Законом забороняється втручання державних органів та органів місцевого самоврядування в діяльність НСТУ. На її функціонування в Державному бюджеті України мають передбачити фінансування на рівні не менш ніж 0,2% витрат держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram