ГоловнаПолітика

У Харківській області формують другий батальйон територіальної оборони

На озброєнні батальйону буде 10 танків і 20 бронемашин

У Харківській області формують другий батальйон територіальної оборони
Фото: EPA/UPG

Харківська обладміністрація отримала дозвіл Міністерства оборони на формування в області ще одного батальйону територіальної оборони.

"Ми зверталися в Міністерство оборони України і отримали позитивну відповідь на те, щоб сформувати на території Харківської області ще один підрозділ - 44 батальйон територіальної оборони, де буде танкова рота. Цей батальйон виконуватиме на Харківщині ті самі завдання, які ставилися перед 22 Харківським батальйоном територіальної оборони", - цитують на сайті ОДА слова губернатора Ігоря Балути.

Новий батальйон охоронятиме державні об'єкти, які повинні захищати за планом територіальної оборони, або вести бій на території Харківської області спільно з важкоозброєними підрозділами Міністерства оборони і МВС.

У новому 44 батальйоні територіальної оборони буде 10 танків і 20 бронемашин.

Нагадаємо, батальйони територіальної оборони почали створювати у всіх областях України з кінця березня за розпорядженням Генерального штабу. Чисельність підрозділів - кілька сотень осіб. Їх набирають через військкомати серед військовозобов'язаних, в першу чергу - добровольців, потім - необхідних фахівців. Свою службу батальйони координують з місцевими облдержадміністраціями. Озброєння - звичайне для піхотної частини.

22 Харківський батальйон територіальної оборони - окремий батальйон, створений у Харківській області за сприяння МВС у Харківській області та знаходиться в оперативному підпорядкуванні Міністерства оборони України. Батальйон сформували на початку травня і практично відразу направили на блокпости в Луганську область.

Харківська ОДА повідомляє, що протягом двох тижнів бійців батальйону повинні передислокувати в Харківську область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram