ГоловнаПолітика

В Борисполі кинули гранату в кандидата в депутати (оновлено)

Володимира Борисенка ушпиталили у стані больового шоку

В Борисполі кинули гранату в кандидата в депутати (оновлено)
Владимир Борисенко

Близько опівночі в Борисполі було скоєно замах на життя кандидата в народні депутати в окрузі №98 від партії "Народний фронт" Володимира Борисенка.

Про це написав радник голови МВС Антон Геращенко.

"Коли він вийшов на подвір'я погодувати свого собаку, то в нього було зроблено постріл з вогнепальної зброї і під ноги кинуто саморобний вибуховий пакет. Кулю зупинив бронежилет, який носив Володимир Борисенко останнім часом після отримання телефонних погроз і підкидання голови свині для залякування. Зараз В. Борисенка госпіталізували в стані больового шоку. Жити буде", - повідомив Геращенко.

"До ранку експерти встановили, що вибуховий пристрій був усе-таки не саморобним, а була використана граната РГД-5. Стріляли з короткоствольної зброї патроном 9 на 18", - уточнив Геращенко згодом.

Слідче управління УМВС в Київській області спочатку розпочало кримінальне провадження за статтею 115 ч. 1 - замах на вбивство. Проте пізніше на вимогу прокуратури Київської області його перекваліфікували на терористичний акт (ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування доручено ГУ СБУ в Києві та Київській області.

"Основні версії, які розглядає слідство, - злочин пов'язаний з політичною або підприємницькою діяльністю. Досудове розслідування триває", - сказано в повідомленні ГУ МВС у Київській області.

Встановлено, що стріляли в спину Борисенка з вогнепальної зброї. Постраждалого із забоями доставили у столичну лікарню, повідомили в ГУ МВС у Київській області.

Розслідувати обставини нападу зажадав президент України Петро Порошенко. "Президент Порошенко доручив голові СБУ Наливайченку терміново провести розслідування інциденту, що трапився в Борисполі з кандидатом у народні депутати Володимиром Борисенком, і доповісти про результати протягом доби", - написав у Facebook прес-секретар голови держави Святослав Цеголко.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори заплановано в Україні на 26 жовтня. Зі списком кандидатів в окрузі №98 можна ознайомитися тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram