ГоловнаПолітика

БПП вводить у комісії своїх людей через підконтрольні технічні партії (ДОКУМЕНТИ)

Політсили Семиноженка, Ульянченко і Москаля працюють на БПП

БПП вводить у комісії своїх людей через підконтрольні технічні партії (ДОКУМЕНТИ)
Фото: Макс Левин

Блок Петра Порошенка намагається укомплектувати виборчі комісії "правильними" людьми. Для цього політсила вдається до послуг партій, що є на цих виборах технічними кандидатами.

Про це йдеться у тексті шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Тераріум однодумців".

"У розпорядженні LB.ua опинився цікавий папір. Це - внутрішній документ Київського міського штабу БПП. Має назву - "доручення". Датування - 2 жовтня. "Доручення" адресовано нижчестоящим штабам.

Фото: LB.ua

Суть його - "про підбір кандидатів до дільничних виборчих комісій". Сам документ гранично простий: наказує штабам до ранку третього жовтня подати свої кандидатури в комісії. Для нас цікавий останній його пункт. "Забезпечити внесення до відповідних ОВК подання щодо кандидатур до складу ДВК від суб'єктів подання, які відзначені в Додатку 3", - наголошується в тексті.

Фото: LB.ua

"Додаток 3" - вкладка з переліком технічних партій БПП. Саме від них у комісії ввійдуть потрібні люди. Нібито - від цих партій. Насправді - за протекцією штабів БПП. І зрозуміло, що працювати вони будуть на інтерес БПП. Наступна сторінка - покрокова інструкція суб'єктам виборчого процесу, як саме делегувати людей у комісії і як про це звітувати у штаб БПП. А далі - зразок довіреностей від партій на членів комісій. Тільки прізвища вписати і готово", - акцентує Кошкіна.

"А тепер - найголовніше. Партії, які подадуть своїх кандидатів у комісії на користь БПП.

Це - "Нова політика" Володимира Семиноженка, Партія зелених Дениса Москаля і аграрне об'єднання "Заступ" Віри Ульянченко.

LB.ua цілком допускає, що "технічних" у БПП більше. Але цих трьох вдалося підтвердити документально", - підкреслює шеф-редактор LB.ua.

"До слова, Володимир Семиноженко зараз балотується від своєї "Нової сили" у 168-му окрузі в Харкові. Головні його опоненти - "тушка" Віталій Немилостивий від БПП (один з одіозних кандидатів президентської сили) і самовисуванець Валерій Писаренко. Дуже хочеться запитати у пана Семиноженка, як відіб'ється його "неформальна допомога" БПП на результатах 168-го округу. Чи є у Немилостивого підстави для занепокоєння?

Про створення партії "Заступ" Віра Ульянченко заявила на початку вересня. Мовляв, у аграріїв повинні бути в Раді свої представники. Повинні, хто ж сперечається. Особливо якщо їх представляють люди з партії з назвою "лопата" (заступ - застарілий синонім).

Лідер "зелених" Москаль висунутий від БПП у 191-му окрузі в Хмельницькій області. До якої він, столичний діяч, ніякого абсолютно стосунку не має - формений "парашутист". Тепер зрозуміло, за які такі заслуги БПП його висунув", - додає автор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram