ГоловнаПолітика

Російське агентство назвало військові частини, солдати яких воюють в Україні

Підрозділи є основою миротворчих сил РФ

Російське агентство назвало військові частини, солдати яких воюють в Україні
Могила одного из погибших десантников
Фото: rbc.ru

Російське агентство РБК проаналізувало дані про загиблих, поранених і зниклих в Україні російських військових.

Виявилося, що більшість із них служили в 5 частинах ПДВ, складових російського миротворчого корпусу, йдеться в матеріалі. Видання також докладно перераховує відомі втрати цих підрозділів.

Серед них - 31-ша окрема гвардійська десантно-штурмова бригада (дислокується в Ульянівській області). ЗМІ має дані про 4 загиблих солдатів підрозділу.

98-ма гвардійська повітряно-десантна дивізія (дислокується в Іванівській області втратила щонайменше 5 осіб.

76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія (дислокується в Псковській області) - відомо про загибель 5 осіб.

7-ма гвардійська десантно-штурмова (гірська) дивізія ПДВ (дислокується в Краснодарському краї) - є дані про загибель одного бійця.

106-та гвардійська повітряно-десантна дивізія (дислокується в Рязанській області) також втратила мінімум одного бійця.

Усі ці підрозділи раніше брали участь у конфліктах за кордоном.

Крім того, в Україні воювала 9-та окрема мотострілецька бригада (дислокується в Нижньому Новгороді), відомо про двох загиблих бійців із цього підрозділу.

Також 17-та і 18-та окремі мотострілецькі бригади (дислокуються в Чечні) втратили принаймні 3 людей, а 21-ша окрема мотострілецька бригада (дислокується в Оренбурзькій області) - одну людину.

Також у конфлікті на Донбасі брали участь бійці першого в РФ спеціального миротворчого з'єднання - 15-ї окремої мотострілецької бригади миротворчих сил (дислокується в Самарській області). Можливі втрати підрозділу наразі невідомі.

Усі військові частини, бійці яких загинули під час навчань у Ростовській області або потрапили в полон в Україні (крім  мотострілецьких бригад), становлять основу миротворчих сил РФ. У серпні їх так означив заступник командувача ПДВ з миротворчих операцій генерал-майор Олександр Вязников. За його словами, саме до серпня 2014-го було завершено формування миротворчих сил чисельністю 5 тис. бійців.

Нагадаємо, офіційно Росія заперечує присутність своїх військових в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram