ГоловнаПолітика

У Facebook створили групу для скарг про підкуп виборців

Правоохоронні органи зобов'язані відреагувати на кожен конкретний випадок

У Facebook створили групу для скарг про підкуп виборців
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Радник міністра внутрішніх справ, кандидат у народні депутати від партії "Народний фронт" Антон Геращенко оголосив про ініціативу "Стоп Підкуп", яка покликана виявити та покарати всіх нечесних кандидатів, які підкуповують виборців.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я зареєстрував у Фейсбуці групу - "Стоп Підкуп", куди пропонується повідомляти про всі факти підкупу та інші порушення на виборах. Повідомлення про підкуп можуть відкрито відображатися в хроніці сторінки "Стоп Підкуп" і будуть відкриті для всіх виборців, а також для представників ЗМІ, правоохоронних органів, організацій, які проводять моніторинг виборів", - повідомив Геращенко.

Крім того, повідомлення можна слати на пошту [email protected] або в приват групи "Стоп Підкуп".

"Усі повідомлення будуть перевірятися співробітниками міліції і за ними буде відповідна правова реакція. Для цього міністр МВС Арсен Аваков підписав відповідне розпорядження, яке зобов'язує співробітників міліції реагувати на скарги, пов'язані з підкупом та іншими порушеннями на виборах, і уважно моніторити всі ЗМІ з цього питання", - зазначив Геращенко.

При цьому радник міністра МВС закликав "всіх патріотично налаштованих громадян, які не терплять несправедливості і корупції, додаватися до групи, а потім через сторінку "Стоп Підкуп" координувати свої дії з правоохоронними органами для виявлення негідників, які організовують підкуп голосів виборців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram