ГоловнаПолітика

Батальйон "Дніпро" розширено до полку

Бійці Юрія Берези отримають важке озброєння

Батальйон "Дніпро" розширено до полку
Юрий Береза
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав розпорядження про реформування батальйону "Дніпро" в полк.

Про це повідомляє прес-служба партії "Народний фронт" з посиланням на командира підрозділу Юрія Березу. За його словами, такий крок пов'язано з тим, що перед "Дніпром" тепер ставлять набагато ширші бойові завдання. "Він об'єднуватиме функції і штурмового батальйону, і поліцейської частини. Функції батальйону - це все ж таки більше поліцейські функції - зачистка території, забезпечення конституційного порядку території, а полк вже дозволяє звільняти територію", - пояснив Береза.

Головним результатом такого перетворення стане можливість отримати в розпорядження більш серйозну зброю, зокрема важку.

Береза також сказав, що реформування силових структур України слід починати саме з МВС, до складу якого входить "Дніпро". "Коли ми на перших порах заходили в Донецьку область, нам доводилося укладати міліціонерів з райвідділів мордами в підлогу і робити люстрацію на місці. По-іншому було неможливо, тому що вони нам відразу стріляли в спину", - пояснив він.

"Добровольчі батальйони, створені в структурі МВС, - це, мабуть, одна з найбільш показових реформ, яка привела до лав міліції справжніх патріотів. Такого ми не мали за всі роки державної незалежності. Сьогодні добровольчі батальйони в складі Міністерства внутрішніх справ мають велику повагу серед людей. І якщо під час Майдану найбільше боялися міліції, то саме добровольці почали повертати до неї довіру", - сказав Береза.

Нагадаємо, батальйон "Азов" теж став полком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram