ГоловнаПолітика

За два роки МВС скоротить 50 тисяч міліціонерів

Реформу міністерства проведуть у два етапи

За два роки МВС скоротить 50 тисяч міліціонерів
Архивное фото
Фото: Виталий Головин

Міністерство внутрішніх справ має намір скоротити кількість своїх співробітників на 20%, або 50 тис. до 200 тис. до 2017 року. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Тігран Авакян.

"Якщо порахувати, що у нас є, наприклад, 251 000 співробітників і ми скоротимо цю кількість на 20% - це умовна цифра, то матимемо десь 200 тисяч", - сказав він.

За словами Авакяна, реформування МВС проведуть у два етапи, перший з яких - короткостроковий - триватиме близько двох років.

МВС також має намір скоротити кількість навчальних закладів МВС, яких наразі є 15, оскільки не всі випускники цих вузів ідуть працювати за фахом. Це дозволить заощадити додаткові кошти, які, зокрема, підуть на підвищення заробітної плати співробітникам МВС.

За словами директора Центру досліджень правоохоронної діяльності Олега Мартиненка, зарплата співробітника МВС дорівнюватиме п'яти прожитковим мінімумам. Усі премії, нарахування яких залежало від безпосереднього начальства цього співробітника, скасують.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував реформу МВС, унаслідок якої міліцію перейменують у поліцію, кількість співробітників скоротять, підпорядкують міністерству Держслужбу з надзвичайних ситуацій і ліквідують низку служб та підрозділів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram