ГоловнаПолітика

Закон про особливий статус Донбасу не передбачає фінансування територій ДНР і ЛНР, - Луценко

Донецьк і Луганськ спробують довести, що можуть прогодувати себе

Закон про особливий статус Донбасу не передбачає фінансування територій ДНР і ЛНР, - Луценко
Фото: Макс Левин

Закон про особливий статус окремих районів Донбасу не передбачає фінансування коштом державного бюджету територій, які контролюються бойовиками ДНР і ЛНР.

Про це у своєму Facebook заявив радник Президента України Юрій Луценко.

"Правильна назва дуже важливого закону - "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Ні в назві, ні у змісті закону немає фрази про "особливий статус" цих районів, а тим паче - Донбасу загалом. Закон стосується не всього Донбасу, а тільки тих районів, які наразі контролюються бойовиками. Цей закон не передбачає утримання тих територій за рахунок держбюджету. Нарешті ми побачимо, чи здатні Донецьк і Луганськ прогодувати себе", - написав Луценко.

Він зазначив, що закон про амністію не поширюватиметься на вбивць, терористів, ґвалтівників і викрадачів людей.

"Амністія стосуватиметься тільки тих, хто випустить усіх заручників, здасть зброю і військову техніку, звільнить приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування, державних і приватних підприємств і установ", - заявив Луценко.

Нагадаємо, 16 вересня народні депутати підтримали законопроект №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram