ГоловнаПолітика

Яценюк допускає можливість введення воєнного стану

Якщо це перемир'я закінчиться так, як закінчувалися всі попередні, іншого варіанта не буде

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк допускає можливість введення воєнного стану на Донбасі в разі відновлення вогню.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.

За словами Яценюка, за умов припинення вогню і проведення переговорного процесу, підтримки мирного плану країнами ЄС і США, а також виконання цього плану Росією воєнний стан не потрібен.

"Але якщо це перемир'я закінчиться так, як закінчувалися всі попередні, і не тільки в Україні, іншого варіанта не буде", - наголосив прем'єр-міністр.

При цьому Яценюк вважає головним плюсом воєнного стану повний перехід країни на "військові рейки", а мінусом те, що західні партнери будуть сприймати це як перекриття каналів для проведення переговорів і вирішення ситуації невійськовими методами.

Також Яценюк назвав три умови, за яких можливе реальне перемир'я на Сході України.

"Потрібне зараз припинення вогню? Потрібне. Для того, щоб зберегти життя. Для того, щоб перегрупуватися. Для того, щоб стати сильнішими. Які умови взагалі можливі для того, щоб реальне перемир'я настало? Не стріляють. Путін виводить своїх найманців, свою армію і свою техніку. Україна повністю відновлює контроль над державним кордоном. За інших обставин вони (бойовики) будуть ходити, як у себе вдома", - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, в адміністрації президента виступили проти введення воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram