ГоловнаПолітика

Надію Савченко та Олега Сенцова нагороджено орденом "За мужність" (оновлено)

Льотчиця і режисер перебувають під арештом у Росії

Президент Петро Порошенко нагородив льотчицю Надію Савченко, яку утримують у слідчому ізоляторі в Росії, та арештованого у РФ режисера Олега Сенцова орденами "За мужність".

Про це сказано на сайті глави держави.

Орден льотчиці присвоєно "за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов'язку".

"Надіє, ми не заспокоїмося, поки не звільнимо тебе!" - додано у повідомленні у "Твіттері" президента.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь як доброволець батальйону "Айдар".

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон до терористів 18 або 19 червня. Потім, за її словами, "з мішком на голові" її доставили до Воронежа, де і судять.

Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі журналістів ВДТРК.

Олег Сенцов був активістом Автомайдану. Під час анексії Криму він підтримував рух за єдину Україну, купував та розвозив продукти і предмети першої необхідності українським військовим частинам в Криму.

У середині травня Сенцова затримали у Сімферополі за підозрою в тероризмі, а потім перевезли у Москву, до слідчого ізолятора у Лефортові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram