ГоловнаПолітика

На Майдані сталися вибухи, є поранений

Самооборона Майдану заявила про напад після сварки з Кличком

На Майдані Незалежності в Києві в ніч проти 18 липня сталися вибухи, внаслідок яких щонайменше одна людина отримала поранення.

Про це йдеться в повідомленні на Facebook громадської ініціативи "Пошукова ініціатива Майдану".

"Пізно вночі Майдан струсонули два потужні вибухи. За словами очевидців, інцидент стався о 3:20 біля наметів по вул. Архітектора Городецького. Одного чоловіка поранило в ногу і живіт. Схоже на осколки. Пошукова ініціатива Майдану почула 2 версії: з даху хтось кинув вибухівку. Інша: невдалий феєрверк. На місце події примчали 3 швидкі. Весь Майдан на ногах. Люди побоюються повторення", - наголошується в повідомленні.

Фото: facebook.com/PoshukovaIniciativa

Фото: facebook.com/PoshukovaIniciativa

Згідно з повідомленням на Facebook Самооборони Майдану, вказаний інцидент стався після того, як 17 липня близько 21:00 біля блокпоста "Михайлівський" з'явився мер Києва Віталій Кличко з групою людей і спробував забрати шини з барикади.

"Говорячи про те, що ніби це він їх привозив на Майдан. Хлопцям (Кличко, - ред.) сказав, щоб ті забиралися геть і їхали воювати. На що він отримав рішучу відповідь від наших побратимів, які щойно повернулися зі Сходу, з бойових дій. Побратими були дуже здивовані, що нині діючий мер, виступаючи перед ЗМІ, каже, що він за Майдан, а в житті показує своє реальне нутро і зневажливе ставлення до Майдану", - наголошується в повідомленні.

"18.07 о третій годині ночі стався напад на майданівців. Була здійснена провокація із застосуванням вогнепальної зброї і бойових гранат РГД-5. Є поранені!", - додає самооборона.

Окрім того, за їхніми даними, о 5 годині ранку 18 липня по вулиці Михайлівській невідомі підпалили склад використаних шин. "Підпал було виявлено майданівцями і ліквідовано за допомогою пожежних", - наголошується в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram