ГоловнаПолітика

В АП відкидають переговори з ЛНР і ДНР

Можливі лише консультації в рамках контактної групи

В АП відкидають переговори з ЛНР і ДНР
Валерий Чалый
Фото: Макс Левин

Україна не вестиме офіційні переговори з представниками самопроголошених "Луганської народної республіки" і "Донецької народної республіки".

Про це на брифінгу сказав заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий.

"Наразі немає мови про жодні перемовини з терористами. Це неприпустимо. Але контактна група, яка вже збиралася за участі ОБСЄ, посла (Росії Михайла) Зурабова і (колишнього президента) Леоніда Кучми, готова проводити ці консультації й надалі", - сказав він.

Заступник голови АП підкреслив, що зі свого боку Україна зробила все необхідне для вирішення ситуації на сході мирним шляхом, проте наразі немає адекватної відповіді з боку сепаратистів.

Нагадаємо, консультації за участю представників України (Леоніда Кучми), Росії (Михайла Зурабова), ОБСЄ і сепаратистів ("прем'єр ДНР" Олександр Бородай), а також Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича відбувалися в Донецьку 23 і 27 червня.

Черговий раунд консультацій планували провести на початку липня. У вівторок стало відомо, що сепаратистам пропонували і гарантували проведення наступного раунду консультацій у Святогорську (Донецька область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram