ГоловнаПолітика

СБУ: російський розвідник координує постачання зброї бойовикам

За даними спецслужби, ватажкам бойовиків наказано слухатися Міноборони РФ

Контррозвідка Служби безпеки України встановила причетність кадрового співробітника Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил Росії, громадянина РФ Травкіна Валерія Юрійовича до постачання зброї з Росії бандформуванням і найманцям у східних регіонах України.

Фото: http://www.sbu.gov.ua/

Травкін разом зі своїм поплічником з ГРУ ГШ ЗС РФ на прізвисько "Грек" організовував поставки з Ростовської області Росії важкого озброєння, використовуючи для цього так звані "коридори" на українсько-російському кордоні, повідомляє прес-центр СБУ.

Установлено також, що він, маючи досвід бойових дій у Чечні, готував бойовиків, щоб поповнити терористичні організації в Луганській області.

"Служба безпеки з'ясувала, що співробітник іноземної розвідки був одним з організаторів координаційного засідання ватажків терористичних бандформувань "ДНР" і "ЛНР", яке проходило 24 червня в Ростові-на-Дону за участю керівництва спецслужб і чиновників РФ. На цьому засіданні російська сторона закликала до повного підпорядкування терористів, бойовиків і найманців, які орудують на сході України, безпосередньо Міністерству оборони РФ", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, за даними СБУ, за останні чотири доби в Україну з Російської Федерації незаконно переправили до 20 одиниць бронетехніки, зокрема танки і БТР.

Усього ж, за даними Нацгвардії, тільки в Луганській області є 20 російських танків і 120 одиниць російської бронетехніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram