ГоловнаПолітика

Порошенко готовий відновити режим припинення вогню на сході

Якщо сепаратисти виконають умови рішення Європейської ради від 27 червня

Порошенко готовий відновити режим припинення вогню на сході
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко залишається прихильником мирного вирішення ситуації на Донбасі і може повернутися до режиму незастосування сили після того, як будуть виконані основні умови, про які йшлося у рішенні Європейської ради від 27 червня - двостороннє припинення вогню, встановлення контролю за кордоном при моніторингу ОБСЄ, звільнення всіх заручників і проведення змістовних консультацій без жодних додаткових умов.

Про це сказав заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий на зустрічі 2 липня з дипломатичним корпусом, повідомляється на сайті глави держави.

"Президент зробив все для того, щоб дати шанс всім, хто хоче миру в країні. Але, на жаль, цей заклик не знайшов поки адекватного реагування. Час дії режиму припинення вогню було вичерпано", - зазначив Чалий.

Говорячи про механізм тристоронньої контактної групи за участі представника України другого президента Леоніда Кучми, спецпредставника голови ОБСЄ Хайді Тальявіні та посла Росії Михайла Зурабова, Чалий підкреслив: "Ми готові до продовження консультацій за участі контактної групи у будь-якому прийнятному місці задля пошуку шляхів мирного вирішення".

Чалий наголосив, що ситуація в Україні потребує подальшої широкої міжнародної підтримки. Він передав подяку Президента Петра Порошенка лідерам держав, які підтримують позицію України щодо пошуку мирних шляхів врегулювання і з розумінням поставились до прийнятого рішення у зв’язку з завершенням режиму одностороннього припинення вогню.

У зустрічі з послами також взяв участь голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, який проінформував представників дипкорпусу про ситуацію, що склалася в Донецькій та Луганській областях.

Це друга зустріч в Адміністрації президента з керівниками дипломатичних місій, в ході якої було продовжено практику інформування про ситуацію в Донецькій та Луганській областях та дії президента України щодо її врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram