ГоловнаПолітика

"Батьківщина" і "Свобода" розроблять свої варіанти Конституції

Тягнибока не влаштовує норма про мови, Соболєв пропонує точкові зміни

"Батьківщина" і "Свобода" розроблять свої варіанти Конституції
Фото: pravo.ru

Фракції "Батьківщина" і "Свобода" мають намір розробити альтернативні запропонованим президентом Петром Порошенком проекти змін у Конституцію.

Про це на засіданні парламенту сказав голова фракції Сергій Соболєв та Олег Тягнибок.

"Фракція "Батьківщина" внесе альтернативний законопроект, який стосуватиметься і виключно питань децентралізації, і виключно питань, пов'язаних із законом про прокуратуру та статусом прокуратури. Саме в цьому ми вбачаємо вирішення кризи", - сказав Соболєв.

При цьому Соболєв висловив думку, що після внесення до порядку сесії Ради законопроекту про зміни до Конституції має розпочатися широке громадське обговорення конституційних змін.

"Свобода" може проголосувати за включення законопроекту до порядку денного і тільки для того, щоб внести альтернативний свій законопроект, отримати таку можливість. Але категорично проти такої редакції, ми не будемо голосувати щодо направлення до Конституційного Суду", - сказав у свою чергу Тягнибок.

Тягнибок зазначив, що для його політичної сили є неприйнятним положення про надання місцевим органам влади права наділяти на регіональному рівні окремі мови спеціальним статусом. На думку депутата, це нівелює 10 статтю Конституції, в якій єдиною державною визначається українська мова.

Тягнибок також висловив думку, що змін потребують положення законопроекту, які стосуються розподілу повноважень між гілками влади.

Нагадаємо, у четвер Верховна Рада 277 голосами включила до порядку денного сесії парламенту законопроект №4178а про зміни до Конституції, внесений президентом Петром Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram