ГоловнаПолітика

Бойовиків у Слов'янську відрізали від шляхів постачання (оновлено)

Гіркін повідомив про великі втрати терористів

Бойовиків у Слов'янську відрізали від шляхів постачання (оновлено)
Фото: donbass.net

Сили антитерористичної операції вибили терористів із селища Ямпіль Краснолиманського району Донецької області.

Видання Crime.in.ua з посиланням на місцевих мешканців повідомляє, що у селищі руйнувань немає. Також узято під контроль селище Кіровськ.

У свою чергу, російський "Интерфакс" із посиланням на представника сепаратистів повідомляє, що бойовики зазнали великих втрат:

"Селище атаковано, ополчення здає позиції і відходить із Ямполя та Сіверська в бік Слов'янська... У нас великі втрати - і поранені, і вбиті, і техніка", - сказав він.

Прес-служба Міноборони повідомила, що сили антитерористичної операції також знищили укріплення бойовиків у районі села Закотне (Краснолиманський район Донецької області). Узято під контроль міст через річку Сіверський Донець на околиці населеного пункту. Зараз Закотне зачищають від терористів.

В операції взяли участь підрозділи Збройних сил України, посилені групами Національної гвардії. Підтримку надавали армійські бойові вертольоти.

У свою чергу ватажок бойовиків у Слов'янську Ігор Гіркін (Стрєлков) у відеозверненні на YouTube повідомив, що сепаратисти зазнали великих втрат біля Ямполя.

"У нас великі втрати техніки, озброєння, бо противник кинув на нас близько 100 одиниць бронетехніки, за потужної підтримки артилерії, підтримки "градами", мінометами", - розповів Гіркін.

"Наш гарнізон потрапляє в повне оперативне оточення і вестиме бій так само, як, напевно, вів гарнізон Брестської фортеці, - без всякого постачання", - додав він.

Вранці координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що вночі бойовикам у Краснолиманському районі запропонували скласти зброю згідно з мирним планом президента. Отримавши відмову виконати вимоги, сили АТО перейшли до активних дій.

Нагадаємо, сам Красний Лиман зачистили від терористів на початку червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram