ГоловнаПолітика

Гройсман: нову Конституцію потрібно приймати цього року

Віце-прем'єр озвучив план прийняття нового Основного закону України

Гройсман: нову Конституцію потрібно приймати цього року
Фото: Александр Ратушняк

Віце-прем'єр Володимир Гройсман вважає, що нову Конституцію України потрібно приймати вже цього року.

"Я впевнений, що ми повинні зробити це 2014 року. Сесія закінчується четвертого липня, так? Ну, ось до першого липня - вийти на 226 "за". Влітку - вердикт КСУ і вже восени - триста. Я зараз не про політичні фактори, але саме про терміни. Абсолютно необхідно приймати нову Конституцію. Причому саме цього року", - заявив він в інтерв'ю LB.ua.

Гройсман додав, що є ще також гіпотетична можливість провести нову Конституцію через референдум.

"Я говорю про гіпотетичні можливості. Ну, а третього варіанту немає в принципі. Значить, літо доведеться витрачати на пошук трьохсот голосів. Якщо ми про ту частину конституційних змін, які стосуються безпосередньо місцевого самоврядування, то мені здається, ці голоси є вже сьогодні. Тут, підкреслюю, особисто моє бачення. Хоча, звичайно, питання нової Конституції, воно більше й включає в себе низку інших позицій. У цьому зв'язку, необхідно, щоб з депутатським корпусом працювали б представники тих політичних груп, які представлені сьогодні у владі" , - додав він.

При цьому віце-прем'єр заявив, що з депутатськими фракціями і групами з приводу підтримки нової Конституції не спілкувався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram