ГоловнаПолітика

Росія порушила справу проти українських військових

Проти сепаратистів застосовують "заборонені методи ведення війни", запевняють у СК РФ

Росія порушила справу проти українських військових
Фото: http://www.sledcom.ru/

Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації порушило кримінальну справу стосовно "поки невстановлених військовослужбовців Збройних сил України, а також осіб з числа Національної гвардії України та "Правого сектору" за фактами обстрілів міст Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших населених пунктів Донецької та Луганської області за ознаками застосування заборонених засобів та методів ведення війни.

Про це йдеться у повідомленні СК РФ.

На думку слідства, під час обстрілу військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України та члени "Правого сектору" "навмисне, з метою вбивства мирних громадян застосовували зброю, артилерію, авіацію, зокрема, з символікою Організації Об'єднаних Націй, бронетанкові озброєння та техніку".

У результаті цього серед мирного населення є вбиті та поранені", - сказано у повідомленні.

"Винні у загибелі мирних громадян та дітей за всіма канонами міжнародного права повинні нести за це відповідальність. І якщо сьогодні у світі немає жодної держави, яка здатна визнати очевидне, що дії влади України злочинні, то Слідчий комітет Росії, порушуючи кримінальну справу, бере на себе таку відповідальність. Таким чином, Слідчий комітет не просто визнає факт вчинення злочинів проти мирних громадян, а й приступає до збору доказів вини кожного причетного до злочинів, що здійснюються проти миру та безпеки людства", - сказано у повідомленні відомства.

Нагадаємо, сепаратистські заколоти на сході, які організовуються Росією та забезпечуються зброєю, стали причиною загибелі кількох десятків українських силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram