ГоловнаПолітика

ЦВК прийняла протоколи з усіх округів на виборах президента

Офіційні результати голосування оголосять щонайпізніше 5 червня

ЦВК прийняла протоколи з усіх округів на виборах президента
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія прийняла протоколи з мокрими печатками про результати голосування на виборах президента від усіх окружкомів.

На засіданні о 14:30 у п'ятницю ЦВК прийняла останні 4 протоколи комісій округів №16 (Немирів) і №18 (Ямпіль) Вінницької області, №70 (Мукачеве) Закарпатської та №96 (Чайки) Київської областей.

Таким чином, Центрвиборчком прийняв оригінальні протоколи про результати голосування всіх 189 округів. При цьому 14 окружкомів Донецької та 10 Луганської областей були непрацездатними на виборах, а у 12 округах Криму голосування не проводили у зв'язку з тимчасовою окупацією цієї території.

Водночас деякі протоколи відправлені окружкомам на уточнення, і всіх їх розглянуть на засіданні ЦВК 31 травня. Водночас, якщо в документах 12 прийнятих у п'ятницю окружкомів будуть виявлені неточності, то Центрвиборчком відправить їх комісіям на уточнення і розгляне виправлені варіанти 1-2 червня.

Після прийняття й оголошення всіх уточнених документів ЦВК зможе скласти власний протокол про результати голосування виборців на позачергових виборах президента на всій території України. Офіційно оголосити переможця виборів Центрвиборчком повинен щонайпізніше 5 червня.

Нагадаємо, ЦВК вже підрахувала результати на 100% округів. За результатами, на позачергових виборах президента 25 травня 54,7% виборців проголосували за Порошенка, 12,81% - за Тимошенко, 8,32% - за Олега Ляшка. За попередніми даними, інавгурація Порошенка має відбутися 7 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram