ГоловнаПолітика

У Луганську бойовики захопили будівлі батальйону Нацгвардії разом зі зброєю

Терористи прикривалися рідними солдатів

Увечері 28 травня у Луганську терористи захопили будівлі конвойного батальйону Луганського полку Східного територіального об'єднання Нацгвардії України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацгвардії.

Будинки батальйону, як наголошується, розташовані окремо від військової частини 3035 Нацгвардії.

Під час нападу на конвойний батальйон офіцери та військовослужбовці військової служби за контрактом відстрілювалися та протистояли нападникам, і змогли відбити першу атаку.

При цьому кілька нападників під час штурму були знищені, з боку правоохоронців був важко поранений один боєць-контрактник.

Далі, як повідомляє прес-служба Нацгвардії, на звуки пострілів прийшли рідні, батьки військовослужбовців та журналісти.

"Цим скористалися нападники та вдалися до цинічних дій. Під дулами автоматів та висловлюючи погрози стріляти на ураження, злочинці, прикриваючись мирними людьми немов живим щитом, змусили їх йти вперед. Увірвалися таким чином на територію військової частини, атакували адміністративне приміщення та зруйнували газопровід казарми солдатів. При цьому перший поверх будівлі злочинці заповнили батьками військовослужбовців і погрожували підірвати приміщення", - наголошується в повідомленні.

Як підкреслюється, з метою запобігання вибуху військовослужбовці були змушені відступити. "Певна частина будівель залишилася в руках нападників, захоплено частину зброї правоохоронців. Військовослужбовці строкової служби відведені на безпечну відстань та передислоковані в іншу частину військового містечка", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила РБК-Україна начальник прес-служби Нацгвардії Вікторія Кушнір, інформація в російських ЗМІ про те, що 80 бійців Нацгвардії при цьому здалися в полон бойовикам, не відповідає дійсності.

У цей же час, як зазначає прес-служба Нацгвардії, бойовики зробили спробу захопити ще один військовий об'єкт - окремо дислокований підрозділ в Олександрівську Луганської області. О 21:45 напад бойовиків на військову частину Нацгвардії було відбито. Втрат серед особового складу підрозділу немає. Після невдалої спроби штурму нападники відступили від території об'єкта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram