ГоловнаПолітика

Круглий стіл національної єдності закликав Росію припинити втручатися у справи України

Учасники всеукраїнського діалогу заявили, що АТО припинять тільки після роззброєння сепаратистів

Круглий стіл національної єдності закликав Росію припинити втручатися у справи України
Фото: www.kmu.gov.ua

Учасники Третього загальнонаціонального круглого столу національної єдності, який пройшов у Миколаєві, закликали владу Росії припинити втручання у справи України.

Відповідне звернення зачитав колишній президент Леонід Кравчук.

"Ми звертаємося до російської влади припинити втручатися у наші внутрішні справи, припинити агресивні дії в східних, південних регіонах України. Ми віримо, що російський народ, зважаючи на непросту історію наших слов'янських народів, пережиті війни, голодомори, керуючись майбутнім, не дозволить своїй владі посварити наші народи і зробити їх ворогами", - наголошено в повідомленні.

Окрім того, учасники круглого столу звернулися до країн Євросоюзу та США з проханням допомогти Україні стати на шлях демократичного розвитку. Вони також висловили впевненість, що зазначені держави не дозволять Росії знищити світову безпеку і безкарно нехтувати міжнародним правом.

Також у тексті звернення, зачитаному Кравчуком, зазначено, що за роки незалежності політична еліта України не змогла побудувати життя українців за демократичними принципами.

Учасники круглого столу наголосили, що необхідно роззброїти терористів і диверсантів на сході України, тільки після цього припинити антитерористичну операцію.

Крім того, вони звернулися до Верховної Ради з проханням забезпечити новий курс України на мир і порядок у суспільстві.

Нагадаємо, Третій круглий стіл національної єдності відбувся в середу в Миколаєві. Другий круглий стіл національної єдності проходив 17 травня в Харкові, перший - 14 травня в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram