ГоловнаПолітика

В материковій Україні президента обиратимуть 6 тисяч кримчан

Найбільше кримчан проголосують у Києві та Київській області

В материковій Україні президента обиратимуть 6 тисяч кримчан
Фото: Макс Левин

На виборах президента 6 038 жителів Криму вирішили голосувати на материковій частині України.

Про це повідомив заступник керівника служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах.

Згідно із законодавством, змінити місце голосування без зміни місця реєстрації можна щонайпізніше за 5 днів до дня голосування. При цьому для жителів Криму процедуру зміни місця голосування спростили.

Відповідні документи подали до органів реєстру 4451 мешканець Криму та 1 587 жителів Севастополя. Найбільше кримчан проголосують у Києві (1483) та Київській області (442). Ще 800 кримчан змінили місце голосування на Одеську область, 763 - на Миколаївську, 388 - Херсонську, 379 - Львівську, 272 - Донецьку, 248 - Харківську, 234 - Запорізьку області. В інших областях кількість кримчан, які змінили місце голосування, менша за  200.

Усього в Україні змінили місце голосування без місця зміни реєстрації у зв'язку з проживанням не за місцем прописки, роботою в іншому населеному пункті, відпусткою або з іншої причини 171078 громадян, при цьому найбільше українців змінили місце голосування на Київ - 20257 виборців.

Окрім того, Стельмах повідомив агентство, що зміна місця голосування жителів Донецької та Луганської областей на інші регіони не була масовою. Кількість таких змін у цих двох регіонах, за його словами, менша, ніж у середньому по Україні.

Нагадаємо, 15 травня Верховна Рада дозволила у виняткових випадках переносити окружні виборчі комісії на виборах президента за межі територіального виборчого округу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram