ГоловнаПолітика

Царьов заплатив за свободу харківського сепаратиста

Очікується, що під заставу випустять ще трьох затриманих

Царьов заплатив за свободу харківського сепаратиста
Фото: Макс Левин

Один із координаторів проросійського руху в Харкові Костянтин Долгов виходить з СІЗО під заставу в сумі 365 тис. 400 грн, повідомив його адвокат Дмитро Тихоненков.

За його словами, в четвер повинні бути відпущені під заставу також три людини, затримані в результаті спецоперації в Харківській облдержадміністрації 8 квітня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми очікуємо, що вони вийдуть протягом години. Але там складний механізм, це орієнтовний час. Короткий день сьогодні. Просто чекаємо. Але у мене є дані, що їх випустять", - сказав Тихоненков. За його словами, необхідна сума застави була внесена "по лінії" народного депутата Олега Царьова.

"Я не знаю, які організації, хто ще збирав. Але це проходило по лінії Олега Царьова. Фактично, він цим всім займався. Хто конкретно платив? Він особисто або якісь там організації, не знаю, але це його саме була ініціатива" , - сказав Тихоненков.

Нагадаємо, наприкінці березня в Харкові була здійснена серія підпалів банкоматів "Приватбанку". 19 квітня за підозрою в організації та вчиненні підпалів затримали одного з координаторів місцевого проросійського руху Долгова.

Київський райсуд Харкова призначив запобіжний захід щодо Долгова у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів до 17 червня з можливістю внесення застави в сумі 609 тис. грн. Долгова повідомлено також про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) Кримінального кодексу. Обидва провадження стосовно Долгова об'єднані в одне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram