ГоловнаПолітика

Турчинов доручив підрахувати втрати України в Криму для подання позовів

Зокрема, уряд повинен передати ці відомості в ЄСПЛ

Турчинов доручив підрахувати втрати України в Криму для подання позовів
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

В.о. президента Олександр Турчинов доручив уряду підготувати узагальнені відомості про вартість майна та майнових прав України в Криму для підготовки звернень до Європейського суду з прав людини і до судів України.

Своїм указом, підписаним у середу, Турчинов активував рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня 2014 року "Про деякі заходи захисту майнових прав та інтересів держави Україна у зв'язку з тимчасовою окупацією території України".

Уряду доручено негайно розробити механізм захисту майнових прав та інтересів України у зв'язку з тимчасовою окупацією частини території країни.

Мін'юст і Фонд держмайна за участю органів місцевого самоврядування повинні узагальнити і у двотижневий термін передати до Генпрокуратури відомості, в тому числі відповідні підтверджувальні документи, про вартість майна та майнових прав держави Україна на тимчасово окупованій території України, і про збиток, заподіяний порушенням прав держави у зв'язку з окупацією.

Також їм доручено підготувати і подати в ЄСПЛ доповнення до заяви у справі "Україна проти Росії" для уточнення розмірів збитку.

Генпрокуратура за результатами обробки відомостей про збиток повинна розглянути застосування відповідних юридичних заходів кримінально-правового характеру, а також звернення до судів України.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко оцінив збиток від окупації Криму Російською Федерацією в 950 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram