ГоловнаПолітика

МВС просить в українців допомоги

На навчання та обмундирування нових спецпідрозділів не вистачає коштів

МВС просить в українців допомоги

МВС повідомило про створення фонду підтримки спеціальних підрозділів з охорони громадського порядку.

Як нагадується на сайті міністерства, у зв'язку із загрозою зовнішньої агресії, спробами сепаратистів розколоти єдність України, було прийнято рішення створити спеціальні підрозділи МВС із патріотично налаштованих громадян, готових зі зброєю в руках стати на захист територіальної цілісності та незалежності нашої країни.

Загальна кількість таких підрозділів на сьогодні визначена у 8 тисяч бійців, яких потрібно обмундирувати, розмістити, навчити та озброїти. Сьогодні йде формування 30 таких підрозділів у 18 областях України з числа місцевих жителів.

По закінченні підготовки спецпідрозділи МВС заступлять на чергування із захисту правопорядку на вулицях міст та сіл, у першу чергу - південного сходу України. При цьому мир та спокій жителів Донбасу охоронятимуть самі донеччани та луганчани, у Сумах - сумчани, а в Харкові - харків'яни.

"Міністерство внутрішніх справ звертається до народу України із закликом допомогти оснастити бійців всім необхідним для ефективного виконання бойових завдань, в першу чергу - засобами особистого захисту: сучасними касками та бронежилетами", - сказано в повідомленні.

Благодійні внески для спеціальних підрозділів МВС з охорони громадського порядку можна перераховувати на спеціальні рахунки, які відкриті в кожній області.

Контактний телефон для уточнення питань з надання допомоги +380956719906. Дані банківських рахунків по кожній області доступні на сайті МВС.

Міністерство обіцяє, що всі гроші, отримані за рахунок благодійних внесків, будуть використовуватися під контролем громадськості.

Нагадаємо, раніше аналогічну акцію під назвою "Підтримай українську армію" оголосило Міноборони. Вона виявилася успішною - на даний момент зібрано більше 110 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram