ГоловнаПолітика

Генпрокуратура порушила нові справи проти Пшонки

За розкрадання бюджетних коштів і фабрикацію справ

Генпрокуратура порушила нові справи проти Пшонки
Фото: operkor.wordpress.com

Генеральна прокуратура України відкрила ще чотири кримінальні провадження проти екс-генерального прокурора України Віктора Пшонки за розкрадання бюджетних коштів і фабрикацію кримінальних справ.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані про вчинення колишнім генпрокурором України Віктором Пшонкою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) і ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Так, Пшонці інкримінують заволодіння протягом 2010-2014 рр.. бюджетними коштами в особливо великих розмірах, які були виділені на будівництво нової будівлі Генеральної прокуратури України.

Крім цього, одне з зазначених виробництв стосується отримання Пшонкою, який діяв за попередньою змовою зі своїм сином - народним депутатом України Артемом Пшонкою, неправомірної вигоди для себе та членів своєї сім'ї за непритягнення осіб до встановленої законом кримінальної відповідальності.

Також, як повідомляє ГПУ, вищевказані особи отримували неправомірну вигоду за відкриття "замовлених" кримінальних справ, зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на менш сувору, незаконне накладення арешту на майно для його подальшого скасування за винагороду, проведення обшуків з метою залякування, прикривання незаконного бізнесу, а також сприяння "рейдерським" захопленням підприємств, пов'язаних зі зловживанням владою, що спричинило тяжкі наслідки.

"У зазначених кримінальних процесах триває досудове розслідування. Зараз головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводяться першочергові слідчі дії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, екс-генпрокурор Віктор Пшонка оголошений у розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram