ГоловнаПолітика

"Зелені чоловічки" приїхали штурмувати військових під Краматорськом (додано фото)

Ситуація під Краматорськом дуже напружена

Заблокованих під Краматорськом українських десантників приїхали штурмувати озброєні "зелені чоловічки". Це сталося, щойно почало сутеніти, повідомляє з місця подій кореспондент LB.ua.

"Зелені чоловічки" на фотографіях із 15 по 19.

Військові без розпізнавальних знаків керують людьми, які заблокували десантників. Кореспондент LB.ua. бачив зблизька 5 таких військових, хоча не відкидає, що прибуло більше. Також приїхали російські козаки у формі.

Як повідомляли, напередодні до наших бійців прибув чоловік на ім'я Олександр Швець, який назвався уповноваженим від командування. Він ініціював фактичне роззброєння українських військових. Передбачалося, що зі зброї знімуть так звані "замки", унаслідок чого вона стане непридатною до використання, а бойові машини повернуться у Дніпропетровськ. Солдати, втім, відмовилися виконувати його розпорядження, заявивши, що слухатимуться тільки свого безпосереднього командира.

Олександр Швець, який ініціював роззброєння українських військових

При цьому на місці стало зрозуміло, що так наших бійців просто намагаються знешкодити. Зараз Олександр Швець веде перемовини із "зеленими чоловічками".

Відповідаючи на звинувачення в тому, що він де-факто сприяв створенню ситуації, коли військових можуть полонити, він сказав, що "полонити їх можуть тільки хитрістю і підлістю".

Ситуація на місці дуже напружена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram