ГоловнаПолітика

Рада надала військовим право приватизувати житло в гуртожитках

Право також надано службовцям деяких силових структур

Рада надала військовим право приватизувати житло в гуртожитках
Фото: Макс Левин

Верховна Рада надала право приватизації житлових приміщень у гуртожитках військовослужбовцям, працівникам Збройних сил України та Міністерства внутрішніх справ.

За прийняття в цілому законопроекту "Про внесення змін до статті 1 Закону "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" проголосували 244 нардепи.

Чинний закон також поширено на військовослужбовців та співробітників Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби, ЗСУ та інших військових формувань, осіб рядового і керівного складу та працівників МВС, Державної кримінально-виконавчої служби, Держслужби спецзв'язку, осіб рядового і керівного складу служби цивільного захисту, рятувальників і членів їх сімей.

Сфера дії закону поширюється на державні та комунальні гуртожитки (крім гуртожитків, підпорядкованих силовим і військовим формуванням, перерахованим вище).

До внесення змін закон передбачав, що цивільні люди, які живуть у гуртожитках більш ніж 5 років, мають право їх приватизувати, але військові і співробітники органів МВС такого права не мають.

Нагадаємо, у четвер Верховна Рада рекомендувала відновити призов до Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram